ΔΡΑΣΕΙΣ 2011-2014

μετάβαση στο γυμνάσιο

 
 
προετοιμασίες...
 
 
Το πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, βοηθά τους μαθητές να προσεγγίσουν ομαλά τη νέα σχολική πραγματικότητα.
Έτσι και φέτος, στα μέσα Μαΐου, τα παιδιά της Στ' τάξης ενημερώθηκαν πρώτα απ' όλα για τα μαθήματα που θα διδαχτούν στην Α' Γυμνασίου, μέσα από μια δίωρη συζήτηση για τα θέματα που θα συναντήσουν στα βιβλία τους, τα οποία και ξεφύλλισαν σε ηλεκτρονική μορφή.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της Ευέλικτης ζώνης, επισκέφθηκαν με τη δασκάλα τους το 1ο Γυμνάσιο της Χώρας. "Οικοδέσποινα" η κα Μαρούσα Λυκουροπούλου, η οποία, αφού μίλησε για τους καθηγητές, τα μαθήματα, τις απουσίες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν στο γυμνάσιο, ξενάγησε την ομάδα στο εργαστήριο φυσικής, στις αίθουσες πληροφορικής και τεχνολογίας, στη βιβλιοθήκη του σχολείου, αλλά και στα δύο προαύλια.
Τα παιδιά άκουγαν με προσοχή και αποκόμισαν μια πολύ ευχάριστη πρώτη εντύπωση για το σχολικό περιβάλλον που θα τα υποδεχτεί του χρόνου.
Κατά την επιστροφή, όλοι τους, δεν έπαψαν ούτε στιγμή να εκφράζουν τη χαρά, τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία τους για τη μετάβαση από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.